21 de desembre del 2013

NADAL DOLÇ

En alguna altra entrada ja hem parlat de la llar d'infants i del fantàstic acompanyament que fan del creixement de l'Aloma. Ens hi sentim bé, fins al punt que els nens i nenes de la classe dels elefants i la Dolors, s'han convertit en una "altra família". Per agrair-los aquesta companyia, vam estar pensant quin tipus de felicitació de Nadal podríem fer. Havia de ser bonica, però fàcil de produir en massa (20 felicitacions són moltes!). L'Aloma va tenir la idea: podríem fer un pastís! I la seva proposta va evolucionar cap a aquestes magnífiques galetes...Us convidem a provar-les!

Després d'un primer sondeig a la xarxa, vam escollir la recepta de The Pink Cake Factory (http://www.lestevesreceptes.cat). Tot i que hem fet algun canvi, és la que deixem a continuació. 

Ingredients:

250 gr. de mantega (a temperatura ambient)
450 gr. de farina (de la normal, no de reposteria)
150 gr. de sucre glass
Una cullerada sopera més una culleradeta d'aigua
Una culleradeta i mitja d'extracte de vainilla (nosaltres no en vam utilitzar)
Parles de sucre i aroma (aquests ingredients no formen part de la recepta original)
Paper vegetal per al forn



Preparació:

1- En un bol barregem la mantega amb el sucre glass. 

2- Tamisem la farina i l'afegim a la mescla anterior. Si teniu nens, els encantarà barrejar aquesta massa amb les mans. Si sou grans, us agradarà tant o més!

3- Finalment afegim l'aigua. Formem una bola, l'emboliquem amb paper film i la posem durant una hora a la nevera.

4- Preescalfem el forn a 180ºC. Estirem la massa de les galetes i l'anem tallant amb la forma que més ens agradi. Com que és Nadal, nosaltres hem utilitzar uns motlles en forma d'estrella.

5- Posem les galetes a la safata del forn, sobre paper vegetal, una mica separades perquè no s'enganxin entre elles. En posem com a màxim 25-30 a la safata. Les coem durant 10-12 minuts. No hem de deixar que es torrin, han de quedar blanquetes. Les deixem refredar sobre una reixa.

Fem treballar la motricitat...


...mesurem el sucre i la farina...


... escurem tota la mantega...


... tamisem...


 ...i... a barrejar!


Aconseguim la bola que se'ns demanava. Una gran pilota comestible!


 Pressionem per afegir l'aroma.


I tallem les estrelles amb delicadesa i paciència


Algunes de les galetes després del forn...


Són fàcils, divertides i bones!

Un cop refredades, vam posar les estrelles en bossetes de cel·lofana, les vam tancar amb l'ajuda d'una cinta nadalenca i vam afegir una targeta amb una imatge de l'Aloma durant el procés i un bon desig de Nadal:

Que tingueu un Nadal ben dolç! Bones festes!



Aloma i família

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada