4 de desembre del 2013

#MOMENTS DE JOC 3# CONCERT DE PIANO


"L'apropament a la música des de les primeres edats pot afavorir la capacitat de concentració i potenciar la memòria i la creativitat" (Dàmaris Gelabert)


Avui hem gaudit d'una experiència de joc d'aquelles que es creen espontàniament. A casa els avis hi ha un piano. L'atracció d'aquest instrument és enorme i l'Aloma no se n'ha mostrat mai indiferent. Avui ha organitzat un petit concert ple d'improvisació. El públic? La iaia i un bon reguitzell de nines. Els temes? D'autora. El motiu? Gaudir del plaer de jugar i d'experimentar lliurement amb altres sons.

Com afirma Dàmaris Gelabert, la música influeix en nosaltres des del punt de vista físic, mental i emocional. És una forma d'expressar-nos, de comunicar-nos i de crear art que ha omplert la humanitat des dels seus orígens. Apropar la música als infants hauria de ser un compromís cultural i social. Però, per si aquestes raons no són prou importants, avui sabem que la música pot influir avantatjosament en la intel·ligència, la creativitat, la memòria, el llenguatge, l'autodisciplina, la concentració... És essencial no deixar passar per alt tots aquests beneficis.

En aquest cas, la nostra experiència ha estat plena d'aportacions interessants. Hem posat en dansa la concentració. Hem estimulat la coordinació ull-mà. Hem afinat l'oïda. Hem jugat amb greus i aguts. Hem canviat de tempo, de ritme, de volum. Hem sigut harmònics i dissonants. Hem fet ballar el públic (amb exigència!). Hem creat una interacció natural i significativa. I, sobretot, hem fruït i hem fet gaudir els altres.


Coordinant les dues mans...


Experimentant amb els semitons...


Concentrant-nos per a l'excel·lència...


 Apropant-nos a un nou llenguatge mitjançant les partitures...


Seguirem cultivant l'interès per experimentar tocant o per tocar experimentant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada