13 de gener del 2014

COLLAGE POST NADALENC

Des dels inicis del bloc, hem anat entrant en aquesta petita família de persones que dediquem bona part del temps lliure a enregistrar i compartir experiències que ens semblen profitoses. De fet, seré ben sincera: aquest bloc existeix perquè molta altra gent va fer el pas -molt abans que jo- de crear blocs amb el mateix propòsit. M'atreviria a dir que la majoria d'entrades que he creat són una còpia d'altres experiències a la xarxa. Avui, per exemple, expliquem una proposta que hem llegit en un dels nostres entorns de referència: Manetes i Cosetes, un bloc ple d'idees interessants, de creativitat, de ganes de compartir amb als fills i de molt de sentit comú. L'activitat que presentem no és ben bé la mateixa, però té com a rerefons un principi que ens va agradar molt i que, adaptat a les nostres capacitats, hem intentat projectar: la reutilització dels papers dels regals de reis.


 [Vegeu l'entrada de Manetes i cosetes, aquest bloc que ens ha fet de "mare"]



El mateix dia de reis, vam anar guardant els retalls aprofitables dels papers de regals. Al vespre, vaig deixar preparada una safata amb: 


> Retalls grans de papers de regal que l'Aloma pogués retallar. 
> Retalls petits, directament tallats de diferents mides per agilitzar el procés del collage. 
> Cintes i llaços que ens poguessin inspirar.




Passats uns dies -i desintoxicats, ja, de tanta adrenalina!-, avui hem trobat un bon moment per presentar la proposta. L'Aloma feia dies que veia la safata preparada i m'havia preguntat per les intencions que tenia. Així que quan avui he insinuat el tema, de seguida ha sigut ben rebut. I ens hem posat mans a la feina!

La idea de retallar li ha semblat molt suggeridora...


... però retallar és difícil per unes mans tant petites i maldestres. Quan ens n'hem cansat, els retalls ja preparats han estat una bona ajuda...!


El procés m'ha sorprès gratament. Ha estat una estona relaxada, i, el que em sembla més important, hem pogut compartir una tasca en igualtat de condicions: enganxant retalls de papers totes dues érem igual d'hàbils (fet que no passa quan, per exemple, pintem o dibuixem plegades!). A més a més, la tècnica del collage obliga a reunir uns elements i a organitzar-los en l'espai pla (el full) amb un cert ordre (el que cadascú esculli). Amb el maneig d'uns simples papers, aconseguim la creació d'una composició original i imaginativa. I tot plegat amb la llibertat de decidir des del primer moment, des del primer retall de paper enganxat. 


...mirar, analitzar formes, escollir els papers adequats, provar, tapar, encolar, enganxar, 
prémer, comprovar, observar, agradar...

I arribar a un resultat final:


Ens ho hem passat bé. Sense complicacions.

1 comentari:

  1. M'encanta! Has descrit una activitat preciosa de fer i amb un resultat fantàstic. Gràcies per les paraules que dediques al nostre blog, m'afalaga saber que som font d'inspiració. Vosaltres també ho sou per a nosaltres. Una abraçada!

    ResponElimina