6 d’octubre del 2013

SUPERNAU

Procurant posar ordre a les fotos emmagatzemades a l’ordinador, m’he adonat d’un grup d’imatges dignes d’una entrada aquí al bloc. Es tracta de l’experiència compartida de crear una “super nau”, arrel de la proposta que va llançar el Club Super 3 aquest estiu passat.

Tenir un canal infantil que pensa i que aposta per la creativitat és molt d’agrair. Si, a més, aquest envia propostes que afavoreixen la imaginació i la creació de petits projectes familiars, la gratitud és per partida dobla. Això és el que hem pogut experimentar els mesos d’estiu. A la casa dels supers, necessitaven una nau per viatjar a la Lluna i feien una crida a construir-ne algunes apostant per materials reutilitzats. Era una proposta lliure i suggerent, i nosaltres ens hi vam unir acompanyats d’unes quantes persones que han passat a formar part dels nostres referents: de coneguts a companys de viatge.
La recollida de material va ser el primer pas del projecte. Tothom aportava el que bonament podia, i aquí residia la gràcia. Uns tubs de cartró, unes quantes bromes, unes oueres, ganes d’embrutar-se, unes pintures a mig gastar, una mica de bricolatge, envasos de plàstic, arquitectura i enginyeria, canyes de l’hort, una mica de mandra, i molta, moltíssima, il·lusió. Els més petits s’engrescaven amb la senzilla idea de trobar-nos tots plegats i es van anar apuntant, amb força energia, a les propostes que sorgien. Pintar, remenar i embrutar-se.
Van ser dies de decisions espontànies, fresques i poc meditades; dignes de l’estiu i de les vacances. Van ser estones de deixar-se anar i de no patir per l’error. De fer per fer i provar per provar. I el resultat va arribar ben aviat. Era molt més que una nau; era una super nau! I ho dèiem en veu alta, segurs del que estàvem afirmant. Convençuts que era el procés el que la feia singular. Era una nau espacial i especial. Un estri que ens feia pensar que, a vegades, són els mitjans els que justifiquen el fi. Potser no ens portaria a la lluna, però ja ens havia dut molt més lluny: a la creació de vincles i a la satisfacció de compartir una il·lusió i un feix de bones estones. Estones de lectura, formació i informació; estones d’exploració; estones d’afectivitat; estones de moviment, joc i diversió; estones de pinya de grup!

Gràcies equip i gràcies supers! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada