21 d’octubre del 2013

BIG DRAW '13

Ahir, diumenge dia 20 d'octubre del 2013, vam començar el dia d'una forma desil·lusionant. Un cop esmorzats, vam quedar amb uns amics per anar a Barcelona. L'objectiu? La Festa del Club Super3! El perquè de la decepció? La multitud! Després de trobar les portes de l'espectacle tancades, vam optar per algunes de les propostes que oferien fora del recinte del concert. Però la quantitat de gent era increïble i ens va semblar que fer hores de cua per a qualsevol activitat no era la millor forma de passar el diumenge. Poc amants de les aglomeracions, calia buscar una alternativa!

El pla B va ser tot un èxit. 


Per quart any consecutiu, el museu Picasso de Barcelona celebra el "Big Draw, la Festa del Dibuix", una jornada dedicada al dibuix i organitzada inicialment per The Campaign for Drawing que s'ha anat estenent arreu del món. Barcelona es va omplir de racons ocupats per tallers gratuïts que, d'11h a 19h, van compartir un únic objectiu: no parar de dibuixar. Nosaltres ens hi vam sumar! Tot i que no havíem estudiat a fons les 25 propostes, vam poder gaudir de dues d'elles. 

 
Primer ens vam dirigir al TALLER DE TONDOS, de Quim Tarrida, una proposta de composició pictòrica realitzada en forma de disc i no de rectangle, com és tradicional. Dins una rodona o un punt hi poden caber moltes idees que, juntes, creen un univers de formes, colors i moviments amb la sonoritat dispersa de la música dels somnis. Amb la calma que ens va proporcionar l’Antic Teatre, vam tenir la oportunitat -petits i grans!- de deixar-nos endur per la força dels cercles. Pintar, resseguir, enganxar, estampar... i tot plegat en un clima d'absoluta tranquil·litat i llibertat.
Quan cos i ment ens van dir prou, vam reemprendre el passeig barceloní. La parada següent fou al carrer Allada Vermell. Un indret fantàstic, un parc al costat, col·leccions de torretes apoderant-se de les fascanes, voreres amples, i una gran família de dibuixants creant màscares en la proposta FEM TRIBU! Es tractava d'un taller col·lectiu en què cada membre de la tribu era únic i irrepetible. Els diferents guerrers i guerreres del dibuix vam formar part de les formes i dels colors. Una oportunitat, en aquest cas, per a unir dibuix, pintura i joc...

La singularitat del Big Draw resideix en la seva simplicitat. Propostes engrescadores però sense sofisticacions, que conviden a dibuixar i crear "perquè sí", amb independència de correccionisme i amb tot el marge a l'error. Sense limitacions d'edat (si bé es cert que les propostes creixien en diversitat i interès per a la canalla més gran!). Una experiència que vam descobrir una mica per casualitat, gràcies a les oportunitats que sovint l'atzar ens posa davant dels morros. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada