30 de setembre del 2013

VOLAR

Avui, diumenge 29 de setembre del 2013, ha estat un dia fantàstic. Des de feia un any, aproximadament, teníem pendent fer un vol en globus. El Narcís va fer-me aquest regal d’aniversari i hem tardat mesos abans de decidir-nos a programar el viatge. Però l’experiència ha estat genial i les sensacions molt diverses.

A les 8.00h del matí ens hem trobat a la gasolinera El Lleó, entre Artés i Cabrianes. Ens ha rebut l’Arnau, un noi jove amb cara de bona persona i aspecte físic similar a un dels actors de la novel·la de la tarda. Hi havia, també, els que s’han convertit en els nostres companys de vol i d’aventura. Des del primer moment, hem sabut que passaríem una bona estona i que satisfaríem les nostres expectatives. La previsió del vent no era l’esperada a la zona de Sallent i per això ens hem desplaçat a Callús. Allà ens esperava l’Àngel, el pilot del globus “Tempo” (que en Suahili vol dir “Elefant”). Era un globus de 10 places, de les quals només n’hem ocupat 8. Muntatge, explicacions justes i necessàries, i arrenquem a volar.

Una de les primeres coses que ens ha sorprès és la poca sensació d’estar en moviment. La cistella es manté estable i esdevenim part del vent. Com si la unió fes la força i deixéssim de ser qui som. Com si el vent ens absorbís.

D’altra banda, també ha estat sensacional volar pel nostre territori i reconèixer indrets que et són del tot familiars, juntament amb d’altres que, malgrat ser a prop, desconeixies totalment.
Volar, mirar i descobrir...
La immensitat del cel
El joc amb les ombres
La confiança dipositada en el pilot
El predomini del conreu
L’abundància de masies
En definitiva, ha estat un matí de redescobriment del paisatge i d’un mateix. Per adonar-se que, malgrat l’agitació i la programació del dia a dia, és possible –i fins i tot necessari!- parar durant unes hores per tant sols “observar”. Mirar. Deixar-se anar. Perdre’s en la contemplació sense pressa. Reflexionar sobre la infinita simplicitat de la condició humana (al cel no som res!). I, alhora, sentir-nos infinitament poderosos. Volar i prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada